latinica  ћирилица
23/03/2018 |  10:20 | Autor: SRNA

Popović: Srbija ponovo na udaru NATO - a

Ministar zadužen za inovacije i razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović ocijenio je da se Srbija ponovo nalazi na udaru NATO-a i da oni koji su je bombardovali novim pritiscima, ucjenama, ali i otvorenim prijetnjama, žele da je ponize.
Nenad Popović (foto: RAS Srbija) -
Nenad Popović (foto: RAS Srbija)

"Žele da nas nateraju da se mi, kao žrtva agresije, saglasimo sa nezakonitim otimanjem Kosova i razbijanjem naše zemlje", saopštio je Popović povodom 19 godina od NATO agresije na Srbiju.

On je istakao da Srbija nikada neće dati Kosovo, niti će postati član NATO-a, bez obzira na ucjene kojima je danas izložena i kojima može biti izložena u budućnosti.

"Svako ko je kroz istoriju pokušao da na taj način razgovara sa Srbijom i ko je pokušavao da je ponižava nije uspeo, niti će uspeti u svojim namerama", naveo je Popović.

On je naglasio da Srbija ima jasnu i čvrstu politiku odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta, bez obzira na pritiske kojima su izloženi njen narod, predsjednik i vlada.

"Nikada nećemo priznati nezavisnost lažne države Kosovo, niti ćemo se saglasiti da takva tvorevina, stvorena na zločinima NATO-a i terorista iz OVK, postane članica UN", kaže Popović.

On je rekao da je NATO prije 19 godina protivpravno bombardovao Srbiju, ubio hiljade nevinih civila, među njima i djecu.

"Razorili su gradove, bolnice, fabrike, mostove i puteve, naneli su Srbiji desetine milijardi dolara materijalne štete. Okupirali su Kosovo i dozvolili ubijanje i progon Srba koje već 19 godina bez kazne sprovode šiptarski teroristi", dodao je Popović.

On je naveo da će Srbija "snagom i voljom svog naroda koji podržava politiku Aleksandra Vučića i Vlade Srbije", nastaviti da vodi suverenu samostalnu politiku, da brani nezavisnost i nacionalne interese, da snažno razvija saradnju sa prijateljskim zemljama Rusijom i Kinom.