latinica  ћирилица
25/03/2018 |  15:57 ⇒ 20:57 | Autor: RTRS

U ponedjeljak svježije sa slabim padavinama

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno i malo svježije sa slabom kišom, dok će u višim predjelima padati slab snijeg.

Slaba kiša i susnježica padaće ujutro, a snijeg u višim predjelima. Tokom dana preovladavaće malo svežije i oblačno vrijeme sa slabom kišu ili rosuljom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slab sneg padaće u brdsko-planinskim predjelima, gdje će doći do manjeg porasta snježnog pokrivača. Prestanak padavine i djelimično razvedravanje očekuju se uveče na sjeveru.

Duvaće slab vjetar sjevernih smjerova. Јutarnja temperatura vazduha od minus jedan do tri, na jugu do sedam, u višim predjelima ispod nule, a najviša dnevna od četiri do devet, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima biće svježij.

Slično vrijeme zadržaće se i narednih dana, jedino će u srijedu, 28. marta, tokom dana biti sunčano i toplije.

Meteorolozi su za utorak, 27. mart, najavili slabe padavine na jugu i istoku. Kiša u nižim predjelima, snijeg na planinana. Samo ponegdje u nizinama na istoku tokom jutra mogu padati slaba susnježica i snijeg. Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 13 stepeni.

U srijedu, 28. marta, ujutru će biti pretežno vedro i hladnije. Magle će biti oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana preovladavaće sunčano i toplije vrijeme, ali se popodne na zapadu očekuje postepeno naoblačenje. Najviša dnevna temperatura vazduha od 11 do 17 stepeni Celzijusovih.

Slaba kiša povremeno se očekuje u četvrtak, 29. marta, jedino će češće padati u zapadnim krajevima. Povremeno će biti i sunčanih perioda, pogotovo na istoku. Toko dana počeće da duva jugo koji će krajem dana postepeno jačati. Najviša dnevna temperatura vazduha od devet na zapadu do 16 stepeni istoku.

U Hercegovini i na jugozapadu danas preovladava pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima sunčano sa malom do umjerenom oblačnošću.

Temperature vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus pet; Ivan Sedlo tri; Bijeljina, Gradačac, Livno, Sarajevo i Sokolac sedam, Banjaluka, Bihać i Srebrenica osam, Bugojno, Prijedor i Sanski Most devet, Doboj, Neum, Tuzla i Zvornik 10, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 11 i Mostar 12 stepeni Celzijusovih.