latinica  ћирилица
10/05/2024 |  07:55 ⇒ 07:57 | Autor: SRNA

Do kraja dana djelimično razvedravanje u svim predjelima

U Republici Srpskoj i FBiH do kraja dana očekuje se djelimično razvedravanje u svim predjelima, a maksimalna temperatura biće do 25 stepeni Celzijusovih.
Proljeće - Foto: RTRS
ProljećeFoto: RTRS

Kasnije tokom dana očekuje se uglavnom sunčano vrijeme na zapadu i sjeveru, a u Hercegovini će biti uslova za prolaznu kišu ili pljusak, ali će se i tamo do kraja dana razvedriti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha iznosiće od 18 stepeni na istoku i jugozapadu do 25 na jugu, u višim predjelima od 13 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, u Hercegovini slaba do umjerena bura, dok će u višim predjelima ona povremeno biti i pojačana.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, pretežno sunčano je na sjeverozapadu, dok su lokalni pljuskovi registrovani u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Srpske i FBiH.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Čemerno sedam, Han Pijesak osam, Prijedor i Mrkonjić Grad devet, Banjaluka, Doboj, Novi Grad i Sokolac 10, Tuzla i Ribnik 11, Sarajevo, Zenica, Foča i Rudo 12, Bijeljina i Bileća 14, Neum 18 stepeni Celzijusovih.