latinica  ћирилица
11/04/2018 |  10:44 ⇒ 13/04/2018 | 08:26 | Autor: RTRS

Srbija: U padu vojnog aviona poginuo pilot; Zvaničnici Srpske uputili telegram saučešća

U nesreći koja se danas dogodila u rejonu opštine Kovačica, prilikom redovnog trenažnog leta na školsko-borbenom avionu "Super galeb G-4", poginuo je pilot major Robert Kaloci, a povrijeđen kopilot major Aleksandar Matić, koji je u svjesnom stanju prevezen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji.

Avion je pao jutros oko 9.45 časova, tokom redovnog trenažnog leta. Mještani kažu da su čuli snažan prasak i vidjeli da se avion srušio na jednoj strani njive, a da su se piloti katapultirali na drugu stranu.

Major Kaloci život je izgubio prilikom katapultiranja. Obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra, a iza sebe je ostavio ženu i sina.

Kopilot Aleksandar Matić je van životne opasnosti i osjeća se dobro.

Telegrame saučešća porodici stradalog pilota uputili su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

- Ovo je strašna i velika tragedija, za koju niko nikada ne može da bude spreman. Istraga je pokrenuta i o rezultatima istrage ćemo vas izvijestiti u najkraćem roku, u skladu sa zakonom i pravilima službe - naveo je Vulin.

Telegram saučešća uputio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, povodom tragičnog pada vojnog aviona. Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća premijerki Srbije Ani Brnabić.