latinica  ћирилица
11/04/2018 |  15:52 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

LŠ: Јuventus na jubileju Ronalda, Sevilja na Alijanc areni

U normalnim okolnostima neko bi pomislio da je duel Bajern Minhen – Sevilja riješen trijumfom Bavaraca u prvom meču (2:1) u Andaluziji. Međutim, u svjetlu nedavnih dešavanja u Ligi šampiona, svako ko a priori otpiše ekipu iz Španije napravio bi veliku grešku. Druga utakmica četvrtfinala Lige šampiona na Alijanc areni počinje u 20.45 časova.
Liga šampiona - Foto: ilustracija
Liga šampionaFoto: ilustracija

Fudbaleri Real Madrida i minhenskog Bajerna, poslije pobjeda nad Јuventusom i Seviljom u prvim mečevima, večeras bi na svom terenu trebalo da ovjere prolaz u polufinale Lige šampiona.

Real je već "viđen" među četiri najbolja tima u Evropi, razbio je italijanskog šampiona u Torinu sa 3:0, uz spektakularne "makazice" Kristijana Ronalda, i revanš je praktično čista formalnost, ukoliko Јuventus ne priredi jednu od najvećih senzacija u istoriji elitnog takmičenja.

Јuventus dolazi na Santijago Bernabeu na Ronaldovov jubilej jer igra 150. utakmicu u Ligi šampiona protiv tima koji mu je jedan od najdražih za golove, čak sedam puta je bio strijelac na posljednjih devet susreta, među kojima su dva sa prošlog duela.

Ujedno, zvanično najbolji fudbaler svijeta imaće motiv na svojoj žurki da produži seriju golova jer je na svakom od prethodnih 11 mečeva u LŠ bio strijelac, čak 14 puta, a pogodio je i u nedjelju u madridskom derbiju protiv Atletika (1:1) u Primeri.

"Ronaldo je Ronaldo, uvijek je gladan golova. Ne postoji nijedan drugi igrač koji je strijelac kao on", rekao je trener Zinedin Zidan iz čijih riječi može da se zaključi da je Portugalac i dalje "gladan" pogodaka.

Јuventus je praktično pred "nemogućnom misijom" na terenu prvaka Evrope, posebno što će biti bez najboljeg fudbalera Paula Dibale zbog isključenja u Torinu.

Nešto veću neizvjesnost nosi sudar na Alijanc areni, gdje Sevilja, poslije poraza kod kuće sa 2:1, ide na noge Bajernu kao autsajder.

Veliku šansu Andalužani su ispustili na Sančez Pishuanu, imali su vođstvo i ne baš blistavo veče Bajerna, ali je bavarski gigat preokrenuo i otvorio vrata polufinala.

Ujedno, Sevilja gostuje u Minhenu u svečanoj atmosferi jer je Bajern prošlog vikenda proslavio titulu šampiona Njemačke, ali u Augzburgu.

Izvor: Agencije