latinica  ћирилица
11/04/2018 |  15:56 ⇒ 12/04/2018 | 09:50 | Autor: RTRS

Teslić: Više lica privedeno zbog sumnje da su oštetili budžet za 3,6 miliona KM

U Tesliću je privedeno više lica, zbog sumnje da su oštetili budžet ove opštine za 3,6 miliona KM. Sumnjiče se da su raznim krivičnim djelima za isti iznos pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednom preduzeću iz Teslića.

Osumnjičeni su privedeni u Policijsku stanicu u Tesliću, a nakon izvjesnog vremena prevezeni u Policijsku upravu Doboj. Među njima su, kako nezvanično saznajemo, zamjenik načelnika Teslića Milovan Stanković, odbornici Radojica Todić i Radislav Đurić, te nekoliko službenika opštinske uprave i RUGIP-a u Tesliću.

- Lica se sumnjiče da su privrednom društvu iz Teslića omogućila da u parničnom postupku dovede u zabludu nadležne sudove u Republici Srpskoj o vlasništvu nad nepokretnostima, koje su predstavljale državnu svojinu i svojinu drugih fizičkih lica. Time je navedeno privredno društvo ishodilo presudu nadležnog suda, kojom je pribavljena protivpravna imovinska korist za ovo privredno društvo, a budžet opštine Teslić oštećen za 3,6 miliona KM - navela je Danica Gnjatović, portparolka MUP-a Republike Srpske.

Saznajemo da je riječ o privrednom društvu Promtes a.d. Teslić, koje je 2004. tužilo opštinu zbog izuzimanja zemljišta za gradnju izbjegličkog naselja. Navodno, falsifikovanjem i uništavanjem isprava pred sudom je dokazano da je zemljište njihovo vlasništvo i da opština nije mogla da ga izuzme zbog čega je presuđeno na njenu štetu. Privođenje osumnjičenih, načelnik Teslića Milan Miličević prebacuje na politički kolosijek.

- Danas je Dan opštine Teslić i krsna slava opštine i nije slučajno što se ovo desnjilo upravo na ovaj dan. To samo potvrđuje ono što sam oduvijek znao, a to je da već više od godinu dana u Tesliću traje orkestrirani politički progon - rekao je Miličević

Istragom je, kako saznajemo, obuhvaćeno devet lica. Nakon kriminalističke obrade, protiv njih će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Izvještaj se očekuje i protiv privrednog društva NV Trejd d.o.o. Teslić koje je, kako nezvanično saznajemo, u svojstvu povezanog pravnog lica sa privrednim društvom Promtes a.d. Teslić.