latinica  ћирилица
13/04/2018 |  12:08 ⇒ 12:36 | Autor: RTRS

Ribnik - Pripravnički staž za 22 pripravnika

Opština Ribnik će u narednih godinu dana finansirati pripravnički staž za šta će iz budžeta biti izdvojeno 130 hiljada maraka. Dvadeset dva pripravnika dobila su šansu da u svojoj opštini primijene stečeno znanje.

Đorđo Galić, diplomirani pravnik, pripravnički staž odradiće u Centru za socijalni rad u Ribniku. Ova mogućnost, kaže, za njega znači mnogo, jer je to preduslov za polaganje stručnog ispita, ali i šansa da kroz rad pokaže i proširi svoje znanje.

"Očekujem prije svega dobru saradnju i da mi pruže određeno znanje, kako bih dalje mogao da konkurišem na tržištu rada ili da ostanem tu ako se ukaže prilika", kaže Galić.

Pripravnički staž pripravnici će moći polagati i u Domu Zdravlja. Iz ove ustanove ističu da će svima omogućiti da steknu potrebno iskustvo, ali i da od starijih kolega nauče sve što je potrebno u njihovoj struci.

"Ispred Doma Zdravlja nudimo im da steknu određeno iskustvo za tih predviđenih godinu dana pripravničkog staža, i da u tom periodu od radnika u njihovoj struci nauče sve što je potrebno da bi sutra mogli samostalno da obavljaju svoj posao", naglašava direktor ЈU "Dom zdravlja Ribnik" Nikola Јanković.

Opština Ribnik stipendira sve redovne studente. Za ovu namjenu iz budžeta će biti izdvojeno 90.000 maraka, istakao je načelnik Radenko Banjac. Nakon završenih studija, šansu za prvi posao, pripravnici su dobili u svojoj opštini. 

"Opština Ribnik i njeno rukovodstvo pokazuju koliko je nama stalo da naši mladi ljudi steknu iskustvo i budu sutra spremni za tržište rada. Sigurno da ćemo uložiti sve napore da što veći broj naših pripravnika nakon završenog pripravničkog staža ostane na području naše opštine", rekao je načelnik Opštine Ribnik Radenko Banjac.

22 pripravnika pripravnički staž obavljaće u Kulturno-sportskom centru, Narodnoj biblioteci, Centru za socijalni rad, Domu zdravlja, Komunalnom preduzeću, Zemljoradničkoj zadruzi i Šumskom gazdinstvu u Ribniku, te u Advokatskoj kancelariji "Din Tešić" i "Krajina klasu" u Banjaluci.