latinica  ћирилица
18/04/2018 |  20:01 ⇒ 20:31 | Autor: SRNA

Otvorena izložba fotografija "Kotor Varoš nekada i sada"

Kotorvaroška Narodna biblioteka organizovala je izložbu fotografija "Kotor Varoš nekada i sada - retrospektiva kroz objektiv", u okviru obilježavanja Dana opštine - 24. aprila.
Kotor Varoš izložba fotografija - Foto: SRNA
Kotor Varoš izložba fotografijaFoto: SRNA

Kroz istoriju i moderno vrijeme prikazani su najprepoznatljiviji dijelovi grada i stare građevine danas i prije nekoliko decenija.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan otvorio je izložbu i tom prilikom rekao da ona ima svoj značaj zbog činjenice da Kotorvarošani vole da se prisjete ljudi, starih građevina i ulica.

"Ove fotografije imaju istorijsku vrijednost i neophodno ih je sačuvati od zaborava, kako bi naredne generacije mogle priređivati slične izložbe", istakao je Sakan.

Direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić naglasila je da stare fotografije vraćaju uspomene na grad u kojem se nekada lijepo živjelo.

"Danas živimo u modernom gradu, ali nisam sigurna da li i u ljepšem vremenu. Upravo je ta dilema bila podstrek da napravimo izložbu koja će starijim sugrađanima evocirati uspomene, a mladi će imati priliku da steknu pravu sliku o Kotor Varošu", istakla je Vasićeva.

Učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" prvi su posjetili izložbu fotografija, koja će biti otvorena do 25. aprila.