latinica  ћирилица
19/04/2018 |  16:36 | Autor: SRNA

Vučić: Srbija će nastaviti da jača odnose sa Kubom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Kube Migelu Dijazu Kanelu, u kojoj je poručio da će Srbija nastaviti da jača odnose sa Kubom i prijateljske veze sa kubanskim narodom.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

"Primite moje srdačne čestitke povodom Vašeg izbora za predsjednika Kube. Uveren sam da ćete ovu časnu i zahtjevnu dužnost obavljati sa punom odgovornošću i posvećenošću u najboljem interesu Vaše zemlje i Vašeg naroda, nastavljajući slavnu slobodarsku tradiciju", naveo je Vučić u čestitki.

Vučić je istakao podršku Kube teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i poručio da na ovu podršku "uzvraća s velikom zahvalnošću", saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

"Gostoprimstvo i srdačnost kubanskog rukovodstva i naroda, koje sam doživio prilikom moje zvanične posjete prošlog decembra, kao i sveobuhvatni i sadržajni razgovori koje sam vodio, osnažili su me da još više radim na produbljivanju ne samo političkih, nego i ekonomskih veza i saradnje, u korist napretka naših dveju zemalja", naveo je Vučić u čestitki.