latinica  ћирилица
19/04/2018 |  19:32 | Autor: SRNA

DNS: Osuda napada na Ninkovića

Opštinski odbor DNS-a najoštrije je osudio današnji incident, u kome je predsjedniku Opštinskog odbora SDS-a Pale Bojanu Ninkoviću ispred ulaznih vrata kuće postavljena bomba, odbacujući svako dovođenje ovog događaja u vezu sa aktuelnim roukovodstvom opštine Pale i Republike Srpske.
DNS - Foto: ilustracija
DNSFoto: ilustracija

"Pružamo apsolutnu podršku načelniku Јugoviću i rukovodstvu Republike Srpske u borbi za očuvanje njenih institucija koje se posljednjih mjeseci nalaze u unakrsnoj vatri između pojedinih predstavnika međunarodne zajednice i dijela opozicije u Srpskoj", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DNS-a.

Iz DNS-a traže od Policijske uprave Istočno Sarajevo hitnu akciju u rasvjetljavanju ovog slučaja, ocjenjujući kao neprimjerenu prijetnju predsjedniku Opštinskog odbora SDS-a Bojanu Ninkoviću, imajući naročito u vidu opasnost kojoj je bila izložena njegova porodica.

"Opštinski odobr DNS-a, međutim, odbacuje svaku insinuaciju izgovorenu na današnjoj pres konfereciji izrečenu od strane Bojana Ninkovića, a naročito od strane bivšeg načelnika Miodraga Kovačevića, inače, veoma sklonog aferama i sumnjivim dilovima sa moćnicima bliskim njegovoj stranci, na račun aktuelnog rukovodstva opštine Pale, kao i rukovodstva Republike Srpske i njihovog dovođenja u vezu sa današnji događajem", navodi se u saopštenju ove stranke.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Predrag Ćajić potvrdio je da je jutros postavljena bomba ispred ulaznih vrata u porodičnu kuću predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Pale Bojana Ninkovića.