latinica  ћирилица
20/04/2018 |  11:35 ⇒ 13:08 | Autor: SRNA

Stefanović: Policija neće dozvoliti okupljanja u Hrtkovcima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima koja su za početak maja najavile pojedine političke stranke.
Nebojša Stefanović (Foto:http:nebojsastefanovic.rs) -
Nebojša Stefanović (Foto:http:nebojsastefanovic.rs)

Stefanović je rekao da je više političkih organizacija najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a da država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana, prenose beogradski mediji.

"Građani mogu da budu potpuno spokojni. Politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju mišljenja", rekao je Stefanović u Beogradu.

Srpska radikalna stranka /SRS/ najavila je za 6. maj politički miting u Hrtkovcima, a Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine kontramiting.

Lidera SRS-a Vojislava Šešelja je nedavno Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, nasljednika Haškog tribunala, osudilo na 10 godina zatvora za podsticanje deportacije i progona Hrvata iz Hrtkovaca u Vojvodini 1992. godine.

Šešelj je rekao da je ta presuda protivpravna i da će preduzeti određene mjere protiv nje, te naglasio da nijedan Hrvat nije protjeran sa područja Vojvodine, nego su svi prethodno zamijenili stanove i kuće i prošli mnogo bolje od Srba /iz Hrvatske/.