latinica  ћирилица
20/04/2018 |  19:37 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

Završen "Inost mladih 2018-te"

Dodjelom nagrada i priznanja, završena je 20-ta jubilarna Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost mladih 2018-te". Ove godine predstavljeno je više od 350 radova iz svih krajeva svijeta od Rusije, Maroka, Indije, Italije i Rumunije.

Najbolji u kategoriji srednjoškolskih radova iz oblasti automatike je osamnaestogodišnji Aleksandar Spasojević, koji je osvojio i zlatnu medalju Inosta.

Od svojih brojnih radova izabrao je najbolje, što je potvrdio i stručni žiri – robotsku šaku, pametni sat i led matični ekran.

"Ono čime sam ja fasciniran kod srednjoškolaca, pošto sam bio član žirija za ocjenjivanje srednjoškolskih radova, jeste to što ta djeca raspolažu ogromnim znanjem i koriste moderne tehnologije", kaže predsjednik Udruženja inovatora Grada Banjaluka Nemanja Vujanić.

Da su najbolji u jednom od najperspektivnijih zanimanja današnjice – programiranju, još jednom su potvrdili članovi Kampa mladih programera banjalučke Gimnazije, osvojivši zlatnu medalju za aplikaciju "Pametni parking".

Spisak nagrađenih nagradama i plaketama možete naći na zvaničnom sajtu Saveza inovatora Republike Srpske.