latinica  ћирилица
21/04/2018 |  17:45 | Autor: RTRS

Moskva nije dobila zvanično obavještenje o tužbi u SAD

Rusija nije dobila zvanično obavještenje o tužbi koju su pred sudom u SAD podnijeli članovi Demokratske partije zbog rezultata predsjedničkih izbora u Americi 2016. godine, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova  (Foto: Sputnik/ Evgeniй Biяtov) -
Marija Zaharova (Foto: Sputnik/ Evgeniй Biяtov)

- Iz medijskih izvještaja saznali smo da su demokrate navodno podnijele tužbu protiv Ruske Federacije i ruskih državljana pred sudom u Njujorku, žaleći se na rezultate predsjedničkih izbora 2016. godine - rekla je Zaharova.

Ona je naglasila da rusko Ministarstvo spoljnih poslova nije dobila nikakvo obavještenje, tako da je prerano govoriti o koracima Moskve.

- Ukoliko je ta informacija tačna, sve ukazuje na to da demokrate pokušavaju da nekako opravdaju svoj poraz na izborima - dodaje Zaharova.

Demokratska stranka je pred sudom u Americi podnijela tužbu protiv Rusije, izbornog tima američkog predsjednika Donalda Trampa i Vikliksa za udruživanje radi ometanja predsjedničkih izbora 2016. godine.

U dokumentima predatim saveznom sudu na Menhetnu navodi se da je Trampov izborni štab "rado prihvatio pomoć Rusije" za pobjedu na izborima.

Američki predsjednik je u više navrata negirao optužbe, kao i zvanična Moskva.