latinica  ћирилица
22/04/2018 |  16:17 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Trebinjski "Grad sunca" ljetnu sezonu dočekaće sa novim sadržajima

Regionalna turistička atrakcija - trebinjski "Grad sunca" novu ljetnu sezonu dočekaće sa novim sadržajima. Dio radova u drugoj fazi priveden je kraju, a investicija Kompanije Svislajon Takovo u ovaj veliki projekat, do sada je 50 miliona maraka.

Radovi će biti nastavljeni, a nova ulaganja značiće i više stotina radnih mjesta u sezoni.

Nakon Akva i Dino parka koji su napravili turistički bum prethodne sezone, novi, dosad neviđeni turistički sadržaji niču u Gradu Sunca. Otvaranjem luksuznog hotela, investitor najavljuje još uspješniju sezonu, i desetine hiljada posjetilaca. 

"Trebinje je najljepša turistička destinacija od manjih gardova u Evropi i postaje sve značajnije sejdište turozma. Sa lokalnom upravom radimo na razvoju Trebinja", istakao je osnivač i vlasnik Swisslion kompanije Rodoljub Drašković.

Za nepune dvije godine brdo i hercegovački krš pretvoreni su u turistički sadržaj, jedinstven u regionu. Završetak druge faze predviđa izgradnju posebne Varoš čaršije, Sportsko- rekreacionog i spa centra. 

Od ove godine turistička ponuda Trebinja biće bogatija za jedinstveni koncept Grada u gradu - Varoš čaršija gradi se na 140.000 m2 i u svom sastavu imaće 160 apartmana, luksuzne vile. Јezero, koloseum za kulturne događaje i brojne druge turističke sadržaje.

Grad sunca je najveća privatna investicija na Balkanu, a podršku za realizaciju zamišljene vizije oaze u hercegovakom kršu, pruža i gradska uprava. Dobrobiti za Trebinje i Hercegovinu višestruke - od razvoja turizma do zapošljavanja radnika. 

"Gospodin je došao ovdje prije deset godina, zadržao IAT, napravio prehrambenu indsutriju i napravio istoriju za ovaj kraj, za regiju i Evropu ", navela je direktorka "Grada sunca" Branka Drašković.

"Ovo je mjesto gdje će trebati kvalifikovana radna snaga, biće još posla i prostora za zapošljavanje i turistički potencijal", naglasio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Komapnija Svislajon uz planirane radove u Gradu sunca, najavljuje i gradnju posebnog Filmskog grada, na lokaciji Huma. Drašković najavljuje da će trebinjski filmski grad biti ljepši i od Holivuda, a da će ga praviti uz podršku gradske uprave Trebinja i RTS-a.