latinica  ћирилица
23/04/2018 |  10:21 ⇒ 15:18 | Autor: SRNA

Mladi karatisti Mladosti prvaci BiH

Karatisti kluba Mladost, iz Kostajnice, Maša Vidmar i Konstantin Reljić osvojili su prvo, a Mirko Kljajić osvojio je treće mjesto na prvenstvu BiH u kategoriji do 13 godina, izjavio je Srni trener kluba Zoran Vukić.
Konstantin Reljić prvak BiH u karateu - Foto: RTRS
Konstantin Reljić prvak BiH u karateuFoto: RTRS

"Maša je zlatna u borbama u konkurenciji mlađih kadetkinja do 44 kilograma, a Konstantin je prvi u borbama u konkurenciji mlađih pionira do 35 kilograma. Treće mjesto osvojio je Mirko u konkurenciji mlađih kadeta do 50 kilograma", rekao je Vukić.

On je dodao da su se uspješni karatisti za ovo prvenstvo pripremali tri mjeseca kroz treninge, i da su prošli pet pripremnih i dva kvalifikaciona turnira.

Pobjedama na ovom prvenstvu karatisti su se plasirali na Balkansko prvenstvo koje će biti održano sljedećeg vikenda u Beogradu.

Vukić je istakao da bi odlazak na Balkansko prvenstvo predstavljalo veliki uspjeh, ali i izazov za klub koji ima malo sredstava i nada se da će, uz pomoć dobrih, ljudi mladi karatisti otići na ovo takmičenje.

Prvenstvo BiH, koje je okupilo 110 klubova sa 890 takmičara, održano je u Јajcu, a karate klub Mladost predstavljalo je troje takmičara.

Karate klub Mladost broji 35 članova, od kojih najmlađi ima šest, a najstariji 22 godine.