latinica  ћирилица
23/04/2018 |  12:11 | Autor: RTRS

Potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta

U Dubrovniku je danas potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija Čajna roud end bridž korporejšen te ugovor za nadzor gradnje sa zajednicom ponuđača.
Plenković u Dubrovniku na potpisivanju ugovora o izgradnji Pelješkog mosta (Foto: Vlada RH) -
Plenković u Dubrovniku na potpisivanju ugovora o izgradnji Pelješkog mosta (Foto: Vlada RH)

Na potpisivanju tih ugovora bili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković, ministar državne imovine Goran Marić, ministarka regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Gabrijela Žalac i ministar uprave Lovro Kuščević.

Premijer Andrej Plenković rekao je, uoči potpisivanja ugovora, kako je ovo projekt kojim Hrvatska postaje jedinstvena, 'taj je projekt od strateškog značaja za cijelu zemlju', rekao je premijer koji je Pelješki most nazvao "arhitektonskom perlom u infrastrukturi Hrvatske koja će izgledom i funkcionalnošću oplemeniti prometnu infrastrukturu".

"Ovo je projekat kojim Hrvatska postaje jedinstvena. To je projekt od strateškog značaja za cijelu zemlju. Svi smo svjesni koliko je bitno izgraditi u ovaj most i na taj način uključiti jug Hrvaske u infrastrukturnu mrežu autocesta. To je važno za sve naše sugrađane u Dubrovačko-neretvanskoj županiji", rekao je premijer naglašavajući važnost ovog projekta, ne samo u vrijeme turističke sezone.

Podsjetio je i na izjavu Žan-Kloda Јunkera koji je rekao da će Evropa pomoći izgradnju Pelješkog mosta jer je taj projekt važan Hrvatskoj, ali rekao i kako je tijekom izrade projekta posvećivana pažnja i dobrobiti susjedne BiH.

'Ovaj je most jedan od graditeljskih poduhvata koji će obilježiti našu generaciju,. Došli smo do ostvarenja ideje kad je povezivanje juga Hrvatske posve izvjesno', kazao je uoči potpisivanja ugovora predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Јosip Škorić.

Izvor: N1