latinica  ћирилица
23/04/2018 |  15:28 ⇒ 18:25 | Autor: RTRS

Trebinje akcijom čišćenja grada obilježilo Dan planete Zemlje

Trebinje se velikom akcijom čišćenja priključilo gradovima koji obilježavaju Dan planete Zemlje i na taj način ukazuju na važnost očuvanja životne sredine.

Akciju je podržalo više od hiljadu volontera, uključenih kroz službe civilne zaštite, vatrogasne jedinice, javna preduzeća, škole, nevladine organizacije, političke partije i savjete mjesnih zajednica. Čistilo se na 16 lokacija, a uređivane su i zelene površine i izletišta.

Kad se više od hiljadu volontera okupi oko ideje "uređeno i čisto Trebinje", za jedan dan se dobije ljepša i zdravija sredina za život. Ukljanjanje smeća, košenje trave, uređenje zelenih površina i izletišta, bili su na spisku aktivnosti volontera.

Akcijom je obuhvaćeno 16 lokacija, a nadležne gradske službe u saradnji sa savjetom mjesnih zajednica odredile su prioritete. Oko 45 kamiona kabastog otpada je uklonjeno, a odvezeno je i isto toliko kontejnera smeća.

"Važno je da Trebnjie prati svjetske trendove, nastojimo da ga učinimo boljim i ljepšim mjestom za život", rekao je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

Čišćenje i uređenje grada prvi put je organizovano sa ovolikom masovnošću učesnika i razmjerama posla, sa ciljem da Trebinje bude prepoznatljivo kao uređena i lijepa sredina, poručuju nadležni.