latinica  ћирилица
23/04/2018 |  17:26 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Prva SDS: Ne možemo dozvoliti da SDS prekraja istoriju

SDS je odavno napustio ideologiju prvog SDS, naročito u poimanju karaktera rata 1992 -95 i očuvanju Srpske, ali da preko svojih članova u BORS- u prekrajaju istoriju - to ne možemo dozvoliti, navodi se u saopštenju Prve SDS.
Prva SDS - Foto: RTRS
Prva SDSFoto: RTRS

Prva SDS oglasila se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti:

"Pravite podjele i podvale jer dana 22.04.1992 god. nije postojala Ilidžanska brigada, nego  Krizni štab Ilidže i Srpski MUP. Krizni štab Ilidže je organizovao prvi, pravi SDS i zajedno sa srpskom Stanicom javne bezbednosti je već 03.04.1992.god uspostavio funkcionisanje  Srpske Republike Bosne i Hercegovine.

Teritorijalne jedinice pod komandom rukovodilaca tadašnjeg SDS su osnova za stvaranje  Ilidžanske brigade, koja je oformljena poslije 22. aprila, kad i vojska RS. Ilidža je upravo  i napadnuta zbog uspostavljene srpske vlasti i napadnuta je od jedinica SDA, Zelenih beretki i Patriotske lige pod komandom Kriznog štaba SDA.

Odveli ste borce na teritoriju Federacije BiH da obilježe dan napada na Ilidžu pod izgovorom da Ilidžanci nisu počinili zločine i da možete ići u Federaciju, a ko vam je garantovao bezbjednost za to – Bakir Izetbegović ili Dragan Mektić?

Da li znate da se protiv onih  koji su organizovali odbranu Ilidže zbog toga vode postupci u Sudu i Tužilaštvu BiH, a to su Nedeljko Prstojević i Tomislav Kovač, te i niz drugi  aktivista", navedeno je u saopštenju Prve SDS.