latinica  ћирилица
23/04/2018 |  20:43 ⇒ 22:02 | Autor: Agencije

Uhapšen ubica četiri osobe u restoranu u Nešvilu

Američka policija je uhapsila osumnjičenog za ubistvo četiri osobe u restoranu u Nešvilu ovoga vikenda, javljaju mediji.
Uhapšen ubica u Nešvilu (foto:twitter.com/MNPDNashville) -
Uhapšen ubica u Nešvilu (foto:twitter.com/MNPDNashville)

Trevis Renking (29) iz okruga Tezvil u državi Ilinois posljednji put je viđen u nedjelju ujutro obučen samo u crne pantalone.

Njegov zločin je posljednji u nizu masovnih pucnjava u kojima su napadači koristili poluautomatsku pušku AR-15. Nacionalna rasprava o kontroli oružja pojačana je od februara, kada je bivši učenik takvim oružjem ubio 17 ljudi u srednjoj školi na Floridi.

U Nešvilu su dvije osobe ubijene ispred restorana, a druge dvije u njemu. Renking je pobjegao nakon što mu je gost DŽejms Šou oteo oružje i tako spasio nekoliko života.

Renking je odranije poznat policiji, a u julu prošle godine je uhapšen u širem području oko Bijele kuće nakon što je preskočio zaštitnu ogradu.

Nakon toga vlasti u Ilinoisu su mu oduzele dozvolu za nošenje oružja i zaplijenile četiri komada, uključujući AR-15 kojom je počinio zločin. Ta je puška kasnije vraćena njegovom ocu koji je priznao da ju je dao sinu, kažu u policiji.