latinica  ћирилица
24/04/2018 |  07:47 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

LŠ: Liverpul-Roma, prenos na RTRS od 20.35

Četiri ekipe ostale su još u konkurenciji za osvajanje Lige šampiona. Večeras je na programu prva utakmica prvog polufinala, a sastaće se Liverpul i Roma uz prenos na nešem programu.
Liga šampiona: Liverpul-Roma (Ilustracija: RTRS) -
Liga šampiona: Liverpul-Roma (Ilustracija: RTRS)

Dva svakako najprijatnija iznenađnja najkvalitetnijeg klupskog takmičenja ove sezone. Obje ekipe imale su teške protivnike u četvrtfinalu, ali su uspjele da izađu kao pobjednici.

Liverpul je u engleskom dvoboju eliminisao strašni Mančester siti, koji ove sezone igra fantastično.

U tom dvoboju presudna je bila prva utakmica na Enfildu, gdje su "redsi" pred svojim navijačima očitali lekciju Gvardioli i njegovim izabranicima. Domaćini su sigurni da će navijači i večeras pružiti veliku pomoć u duelu sa Romom.

"Mislim da je to prilično jasno. Na stadionu radite šta radite, ali van stadiona protivniku morate pokazati poštovanje. Ovo je fantastičan klub, sa fantastičnim navijačima, sa atmosferom poznatom širom svijeta. Nadam se da će nam to pomoći u novom uspjehu", rekao je Јirgen Klop, trener Liverpula.

Igrači Liverpula svjesni su prilike koja im se pruža. Moraju preskočiti prepreku zvana Roma da bi stigli do velikog finala.

To je veliki test za nas, protiv veoma dobre ekipe Rome, ali mislim da smo spremni. Moramo da uradimo slično, ako ne i bolje kao protiv Mančester sitija. Ako u tome uspijemo, vjerujem da možemo do finala", uvjeren je fudbaler Liverpula, DŽordan Henderson.

Roma je takođe napravila veliku senzaciju eliminisavši Barselonu. Italijanska ekipa svjesna je da joj predstoji još jedan težak protivnik ka ostavrenju sna, plasmanu u finale Lige šampiona poslije 34 godine.

"U osnovi, ključ uspjeha biće u ekipi. Moramo da ponovimo kolektivni pristup koji smo imali protiv Barselone, sa kojim smo napravili uspjeh. Znamo da igramo protiv ekipe koja je različita od Barselone, koja ima svoj ritam i intenzitet, ali moramo da odgovorimo na taj izazov", naglasio je Euzebio Di Frančesko, trener Rome.

I igrači Rome znaju šta ih čeka, ali i svjesni velike prilike posebno poslije eliminacije Barselone.

"Mi nismo ovdje slučajno, dokazali smo plasmanom u polifinale Lige šampiona, da smo tu zasluženo. Spremni smo da odigramo dvije vrhunske utakmice, jer u prvoj neće biti ništa riješeno, a očekuje nas revanš kod kuće", rekao je prvotimac Rome, Aleksandar Kolarov.

Obje ekipe imaju problema sa povrijeđenim igračima. Biće ovo šesti duel Liverpula i Rome. Liverpul ima dvije pobjde, Roma jednu, uz dva neriješena ishoda.