latinica  ћирилица
24/04/2018 |  10:27 ⇒ 10:42 | Autor: RTRS

Šešić: U ERS ne postoji želja da se nešto promijeni

Poslanik Srpske demokratske stranke /SDS/ u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić danas je izjavio da u Elektroprivredi Republike Srpske ne postoji iskrena želja i volja da se nešto promijeni.
Davor Šešić - Foto: RTRS
Davor ŠešićFoto: RTRS

Šešić je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da za to postoje činjenice i podaci. Postavlja se, kaže pitanje, zašto nisu smijenjeni svi rukovodioci u mješovitom holdingu, a za to je naveo i primjer RiTE Ugljevik.

"Da zaista postoji želja i sistemski pristup radu ERS, ljudi koji imaju loše poslovanje bi bili smijenjeni. I dalje nema odgovornosti, krivičnih prijava i istraga. U SDS-u imamo saznanja da je dobar dio novca, koji se pripisuje gubicima, završio u privatnim rukama i kasama stranaka vladajuće koalicije", naglasio je Šešić.

Nakon smjene jednog rukovodstva, kaže, dolazi drugo koje nastavlja da proizvodi gubitke upravo zbog toga jer nema odgovornosti, rekao je Šešić i dodao da je od prodaje električne energije Republici Srpskoj nanesena šteta u iznosu od 600 miliona maraka.

"Želim da vjerujem u institucije Srpske i zato ih pozivam da rade svoj posao", dodao je Šešić.

M. Vujinović/RTRS