latinica  ћирилица
24/04/2018 |  11:29 ⇒ 21:46 | Autor: RTRS

Svečani doček Valentine Matvijenko (FOTO)

U Banjaluci boravi predsjednica Savjeta federacije Gornjeg doma parlamenta Rusije, Valentina Matvijenko.

Predsjednicu Savjeta federacije Gornjeg doma parlamenta Rusije ispred Palate dočekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik, a nakon intoniranja himni i svečanog defilea, Matvijenko je pozdravila brojne članove delegacije Republike Srpske.

Svečani doček Valentine Matvijenko (Foto: RTRS)

Valentinu Matvijenko je na banjalučkom aerodromu dočekao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Doček Valentine Matvijenko na aerodromu Mahovljani

Uz svečani vod policije i tradicionalni pozdrav dobrodošlice hljeb i so, za Matvijenkovu su na aerodromu izvedene folkorne igre.

Doček Vlaentine Matvijenko na banjalučkom aerodromu (Foto: SRNA)

Predsjednik ruskog Savjeta Federacije Valentina Matvijenko i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik položili su vijence na spomenik palim borcima NOB-a na Trgu palih boraca u Banjaluci. Nakon Matvijenkove i Dodika, cvijeće na spomenik položili su i članovi ruske delegacije.

Polaganje vijenaca (Foto: RTRS)

Matvijenkova predvodi visoku delegaciju gornjeg doma ruskog parlamenta koja je od juče u posjeti BiH, a danas u Republici Srpskoj.

Prethodno se Matvijenkova sastala sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Predsjednik ruskog Savjeta Federacije Valentina Matvijenko, prilikom današnje posjete Banjaluci, prenijela je predsjedniku Dodiku lične pozdrave i poruke predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, saznaje Srna.

U okviru sastanka u prostorijama Narodne skupštine, predviđeno je pozdravno obraćanje Matvijenkove, koja predvodi delegaciju visoke ruske delegacije u posjeti parlamentu Srpske, te Čubrilovića.

Po okončanju ovog sastanka trebalo bi da počne Svečana sjednica Narodne skupštine kada će se narodnim poslanicima i gostima obratiti Matvijenkova i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Na svečanu sjednicu Narodne skupštine pozvani su svi poslanici i delegati iz Republike Srpske u oba doma parlamenta BiH, lideri parlamentarnih političkih partija koje imaju sjedište u Srpskoj i ostale visoke zvanice.

U banjalučkom Banskom dvoru u 16.15 časova biće priređen kulturni program kojem će prisustvovati i ruska delegacija.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović biće domaćin na ručku za delegaciju iz Rusije, a potom će u 17.30 časova visoku delegaciju ruskog parlamenta ispratiti sa banjalučkog Aerodroma.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je najviši stepen mjera bezbjednosti povodom posjete ruske delegacije.

Povodom posjete ruske delegacije Banjaluci emitujemo Otvoreni program na RTRS-u.

Doček na aerodromu Valentine Matvijenko
Foto: RTRS

Doček na aerodromu Valentine Matvijenko
Foto: RTRS

Pripreme za doček Valentine Matvijenko ispred Palate predsjednika
Foto: RTRS

Pripreme za doček Valentine Matvijenko ispred Palate predsjednika
Foto: RTRS

Pripreme za doček Valentine Matvijenko ispred Palate predsjednika
Foto: RTRS

Milorad Dodik i Valentina Matvijenko
Foto: SRNA

Doček Valentine Matvijenko ispred Palate predsjednika
Foto: SRNA

Milorad Dodik i Valentina Matvijenko, rukovanje
Foto: SRNA

Sastanak srpske i ruske delegacije
Foto: RTRS

Sastanak srpske i ruske delegacije
Foto: RTRS