latinica  ћирилица
24/04/2018 |  15:47 | Autor: SRNA

Vulin: Spremnost vojske na najvišem mogućem nivou

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je na najvišem mogućem nivou obučenost vojnika i oficira Vojske Srbije.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

Vulin, koji je prisustvovao Danu visokih zvanica i multinacionalnoj vježbi podržanoj računarskom simulacijom "Viking 18" u Batajnici, rekao je da je ovo najveća vježba na svijetu sa više hiljada učesnika i da se u Srbiji izvodi drugi put.

"Svi naši gosti, a ovde su predstavnici oružanih snaga SAD, Švedske, Kazahstana, Јermenije, Moldavije, BiH i Makedonije, mogu potvrditi da je saradnja sa našom vojskom veoma korisna i da predstavnici drugih oružanih snaga imaju šta da nauče od nas, posebno što imamo značajna iskustva kada je reč o upravljanju krizama i delovanju tokom humanitarnih katastrofa", rekao je Vulin.

On je podsjetio da Vojska Srbije u ovom trenutku učestvuje u devet međunarodnih mirovnih misija - pet pod upravom UN i četiri pod upravom EU, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Ovo je još jedan dokaz zašto je dobra politika vojne neutralnosti naše države, jer, kao što vidite, možemo da vežbamo sa svima i da učimo od svih, ali isto tako i da prenosimo naše znanje svima koji žele da uče od nas", rekao je Vulin.

Vježba "Viking 18" traje od 16. do 26. aprila.