latinica  ћирилица
24/04/2018 |  16:50 ⇒ 19:11 | Autor: TANЈUG

Јoksimović: Provokacija novinara N1

Mediji u Zagrebu prenijeli su da je ministarka za evropske integracije Srbije Јadranka Јoksimović odbila da da izjavu hrvatskim novinarima.
Јadranka Јoksimović (foto:sns.org.rs) -
Јadranka Јoksimović (foto:sns.org.rs)

Јoksimovićeva učestvuje na sastanku na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Sloveniji.

Ministarka  je objasnila da nije odbila izjavu za hrvatske medije, već da nije htjela da govori o odnosima Srbije i Hrvatske, jer to nije tema sastanka kojem prisustvuje.

Novinare je, kako navodi izvještač zagrebačke N1 televizije, zanimao njen komentar na incident koji je nedavno u Skupštini Srbije napravio lider radikala Vojislav Šešelj i odluka Hrvatske da zabrani ulazak ministru odbrane Aleksandru Vulinu, koji je namjeravao da prisustvuje komemoraciji jasenovačkih žrtava.

Ministarka Јoksimović, navodi N1, odbila je da im udovolji. A, ona je istakla da nije htela da im "udovolji", odnosnoi da im izađe u susret i govori o nečemu izvan konteksta sastanka na kojem danas učestvuje.

- Očigledno je da suština poteza pomenutih hrvatskih novinara jeste podmetanje i provokacija" - rekla je Јoksimovićeva za Tanjug.

- Oni su puni agresivnog naboja, presretali su me, dobacivali mi i vikali, a ja sam, uprkos tome, pristojno odgovorila - dodala je srpska ministarka.

Precizirala je da nije hrvatskim novinarima odbila da da izjavu o samitu, već samo nije htjela da govori o odnosima sa Hrvatskom, jer to, ističe, nije bila tema samita.