latinica  ћирилица
24/04/2018 |  23:11 ⇒ 25/04/2018 | 08:32 | Autor: RTRS

Gradiška- Predsjedniku Srpske uručena Povelja počasnog građanina

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Gradiška, uručena je Povelja počasnog građanina Gradiške.
Dodik primio Povelju počasnog građanina Gradiške - Foto: RTRS
Dodik primio Povelju počasnog građanina GradiškeFoto: RTRS

Povodom 24. aprila, Dana opštine Gradiška, najviše opštinsko priznanje Povelja počasnog građanina dodijeljena je predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku.

Dodik je rekao da je ponosan na ovo priznanje, s obzirom na to da Gradišku doživljava svojim zavičajem jer je odrastao na samoj granici sa ovom opštinom.

Primajući ovo priznanje, predsjednik Srpske najavio je nove investicije u ovu i ostale lokalne zajednice Republike Srpske.

U budućim aktivnostima opština Gradiška i dalje će biti predmet interesovanja republičke vlasti koja je u proteklih 16 godina u ovu sredinu investirala 200 miliona KM. Do kraja ove godine započeće se s novim investicijama, najavio je počasni građanin Gradiške.

Naveo je da će na ovom području biti izgrađen i dom kulture u Novoj Topoli, put od Podgradaca prema Mrakovici, završena sportska dvorana i poslovni centar, te realizovani brojni ostali projekti.

Dodik je istakao da će nastaviti da radi na stvaranju uslova za obezbjeđivanja što više novih radnih mjesta, i dodao, da je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić veoma agilan da obezbijedi uslove za aktiviranje industrijskih zona.

Načelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je Dan opštine prilika za prisjećanje na sve one koji dali živote za slobodu, za Republiku Srpsku koju treba čuvati i razvijati.

- S ponosom gledamo na ono što smo uradili uz podršku predsjednika Srpske i Vlade da bismo stvorili bolje uslove života. Treba da radimo još marljivije i bolje, a mislim da smo prepoznali kojim pravcem treba da idemo - rekao je Adžić.

Svečanosti su prisustvovali ministri Petar Đokić, Stevo Mirjanić, Dane Malešević, Predrag Gluhaković i Zlatan Klokić, potpredsjednik Narodne skupštine Senad Bratić, više poslanika Narodne skupštine Srpske, poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Dušanka Majkić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, načelnici više opštine Srpske, te predstavnici diplomatskog kora.

Nizom manifestacija obilježen je 24. april, Dan opštine Gradiška.