latinica  ћирилица
25/04/2018 |  17:46 ⇒ 18:24 | Autor: B92

Englezi o Mažiću: "Ledeni" Srbin specijalista za vatrene derbije

Engleski tabloid San bavi se sudijama koji će dijeliti pravdu na Svjetskom prvenstvu, a među kojima je i Srbin Milorad Mažić.
Sudija Milorad Mažić - Foto: Screenshot
Sudija Milorad MažićFoto: Screenshot

Iako je proteklih godina Mažić znao da bude na meti kritika engleskih medija zbog kriterijuma koji je imao protiv njihovih klubova, San je poprilično nahvalio srpskog arbitra.

San ističe Mažića kao "ledenog" sudiju koji će biti jedan od rijetkih koji će uživati da radi pod pritiskom koji će arbitrima izazvati upotreba video tehnologije (VAR).

Britanski list ističe Mažićevo iskustvo u "vječitom" srpskom derbiju između Partizana i Crvene zvezde čiji je učesnik bio 12 puta.

San naglašava da Srbin voli da ima potpunu kontrolu na terenu, bez "igranja" sa kamerama i druženja sa igračima, ali da ima iskustva sa VAR sa Kupa konfederacija, gdje je sudio i finalni meč.

Njegova sjajna kontrola vatrenih derbija su mu doneijli poziv FS Egipta da 2015. sudi njihov najveći derbi između kairskih rivala Al Ahlija i Zamaleka. Sudi na najvišem nivou, uključujući utakmice Lige šampiona i Evropskog prvenstva, piše San.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji će biti drugi Mundijal na kojem će Mažić da dijeli pravdu, a debitovao je prije četiri godine u Brazilu. San podsjeća na kontroverzni penal za Njemačku protiv Portugala, prije isključenja Pepea u meču grupne faze turnira.

U sljedećoj utakmici Mažić je sudio duel između Argentine i Irana, u kojem su "gaučosi" slavili golom Lionela Mesija u nadoknadi vremena.

Očekujte mnogo kartona u njegovoj smjeni, ističe se u tekstu Sana.