latinica  ћирилица
25/04/2018 |  18:35 ⇒ 18:43 | Autor: RTRS

Laktaši: Radionica o izradi magneta od ekoloških materijala

U susret obilježavanju Međunarodnog dana životne sredine, u Laktašima je održana radionica o izradi magneta od ekoloških materijala. Ekološke magnete izrađivala su djeca vrtića "Katarina Karađorđević". Organizatori projekta su Turistička organizacija opštine i Ronilački klub "Gnjurac".

Svijest o očuvanju životne sredine uveliko se budi širom svijeta. Tim koracima kreće se i Republika Srpska.

Zaštitu ekologije i onoga što nam je priroda ponudila promoviše i Turistička organizacija opštine Laktaši, koja je organizovala radionicu izrade magneta od ekološkog materijala.

"Djeca se danas upoznaju sa otpadom, da sve što se baca može reciklirati i ponovo upotijebiti. Tako da radimo više tih radionica", rekao je Miloš Vujičić, direktor Turističke organizacije opštine Laktaši.

Program je posebno edukativnog karaktera, u kojoj učestvuju djeca vrtića "Katarina Karađorđević" iz Laktaša.

"Turistička organizacija aktivno radi i ima punu podršku lokalne zajednice, koja prepoznaje akcije Turističke organizacije", ističe Boris Spasojević, predsjednik Skupštine opštine Laktaši.

Radionica je realizovana u okviru projekta koji finansira Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske. Narednih dana planirane su i druge aktivnosti radi zaštite životne sredine.