latinica  ћирилица
26/04/2018 |  19:23 ⇒ 27/04/2018 | 17:33 | Autor: RTRS

Dodik u Doboju; Milionska ulaganja u ovu lokalnu zajednicu

Doboj će u narednom periodu biti veliko gradilište. Za niz projekata Vlada Republike Srpske izdvojiće milione maraka za ovu lokalnu zajednicu.

O tome je tokom posjete ovom gradu predsjednik Milorad Dodik razgovarao sa čelnicima Doboja.

Gradske ulice su u lošem stanju, priznaje gradonačelnik Doboja, pa je rekonstrukcija, kaže, neophodna. Ohrabren je posjetom predsjednika i podrškom koja je stigla iz Republike.

Sa ovom podrškom Vlade Republike Srpske u iznosu od oko milion i po KM iz Svjetske banke koje je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede i ovih kreditnih sredstava, mi ćemo najveći dio ulica u gradu urediti", rekao je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja.

To je samo dio višemilionskih ulaganja koja predstoje Doboju, kaže predsjednik Dodik. Nakon izgradnje autoputa prema Banjaluci nastavlja se, kaže, izgradnja autoputa kroz Doboj za šta je odvojeno 70 miliona evra kredita od Evropske banke za obnovu i razvoj.

"U toku ove godine Doboj će ponovo biti veliko gradilište sa stanovišta gradnje autoputa,a s druge strane jedan veliki kapitalni objekat je bolnica", istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Za gradnju bolnice iz republičkog budžeta biće izdvojeno 80 miliona KM. Dodik je obišao i gradilište nove zgrade policije, čija je vrijednost radova milion i po KM, sredstava iz Svjetske banke.

"Predsjednika sam upoznao o dosadašnjem toku radova, zemljanim i započetim betonskim radovima i očekujem da se ovaj objekat završi do kraja novembra ove godine", kazao je Dmitar Vračar, načelnik PU Doboj.

Na sastanku u Doboju razgovarano je i o izgradnji mosta na rijeci Spreči, kružnim tokovima, projektima sanacije školskih objekata i izgradnje sale za fizičko vaspitanje sredstvima koja stižu iz Srbije, te o regulaciji toka rijeke Bosne radi prevencija poplava.