X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
07/05/2018 |  08:44 ⇒ 20:31 | Izvor: SRNA

Za sudije na Mundijalu kopačke iz Prnjavora!

Najbolje fudbalske sudije na planeti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji pravdu će dijeliti obuvene u kopačke proizvedene u fabrici obuće Sanino iz Prnjavora, pišu Večernje novosti.
Proizvodnja sportske obuće u Prnjavoru (foto: prnjavorski.net) -
Proizvodnja sportske obuće u Prnjavoru (foto: prnjavorski.net)

Iz Sanina su poručili da je to velika čast za tu fabriku, grad, Republiku Srpsku i BiH.

Šef proizvodnje u toj prnjavorskoj fabrici Sanja Pazurević izjavila je da te kopačke neće biti moguće vidjeti u bilo kom izlogu ili nekom drugom prodajnom mjestu, te da samim tim niko neće biti u mogućnosti da ih kupi.

"Nosiće ih jedino na Mundijalu nabolje fudbalske sudije svijeta za koje su specijalno i napravljene", rekla je ona.

Ona je naglasila da su predstavnici Adidasa prije nekoliko dana bili u fabrici da im zahvale zbog ispoštovanog roka izrade i kvaliteta, jer su kopačke prošle sve neophodne testove, te su tom prilikom direktoru Radovanu Pazureviću poklonili par "sudijskih" kopački.

Iz proizvodnje su pojasnili da se prema dizajnu iz centrale "sudijska" kopačka, ipak, razlikuje od već klasične i širom svijeta poznate  Adidas kopačke.

Sašivena je tzv. zlatnim koncem sa isto tako "zlatom" ispisanim natpisima "Rusija 2018", "FIFA", "Svjetski kup" i "Mundijal", a na izradi gornjeg dijela kopačke radilo je 28 vrsnih majstora.

Po uhodanoj praksi, Nijemci će u svojim halama pridodati samo donje dijelove kopački.

Dijelovi materijala nabavljeni su iz Argentine, Italije i Portugalije, a koža od kengura je u Prnjavor dopremljena iz Australije.

Iz sjedišta FIFA naručene su različite veličine kopački - od broja 39 do 48.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji biće održano od 14. juna do 15. jula.