latinica  ћирилица
11/05/2018 |  11:54 ⇒ 12:07 | Autor: SRNA

Predstava "Sinovi umiru prvi" NPRS oduševila rusku publiku

Narodno pozorište Republike Srpske predstaviće se večeras ruskoj publici predstavom "Časovi u kojima ništa nismo znali jedni o drugima" u pozorištu "Baltijski dom" u okviru manifestacije "Dani Republike Srpske u Sankt Peterburgu".
NPRS: Predstava "Sinovi umiru prvi" (Foto: operatheatremadlenianum.com) -
NPRS: Predstava "Sinovi umiru prvi" (Foto: operatheatremadlenianum.com)

Nacionalni teatar Srpske sinoć je u okviru ove manifestacije izveo predstavu "Sinovi umiru prvi" u ruskom pozorištu "Prijut komedijanta", saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Umjetnički direktor Pozorišta Aleksandar Stojković rekao je da je publika bila oduševljena predstavom, te da su se glumci četiri puta vraćali na scenu.

On je dodao i da je vladalo veliko interesovanje medija za ovu predstavu, kao i za glumce koji u njoj glume.

Direktor pozorišta "Prijut komedijanta" Viktor Ninkovič je, u razgovoru sa ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Danetom Maleševićem i direktorom Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenadom Novakovićem, dogovorio da će se započeta saradnja nastaviti.

Prije predstave, održan je koncert kvarteta flauta "Flutete" u holu Pozorišta, kojim je manifestacija "Dani Republike Srpske u Sankt Peterburgu" zvanično otvorena.

Manifestaciju je sinoć otvorio ministar Malešević, u okviru koje će danas biti održan niz kulturnih događaja s ciljem predstavljanja kulturnog stvaralaštva Republike Srpske publici u Sankt Peterburgu.