X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
1411
17/05/2018 |  12:12 ⇒ 14:35 | Izvor: ATV

Davor Dragičević podnio prijavu Tužilaštvu

Davor Dragičević i Borislav Radovanović podnijeli su Okružnom tužilaštvu Banjaluka prijavu krivičnog djela "teško ubistvo" protiv nepoznatog lica.
Davor Dragičević u Okružnom tužilaštvu - Foto: nezavisne novine
Davor Dragičević u Okružnom tužilaštvuFoto: nezavisne novine

Kako je navedeno, Dragičević i Radovanović su u svojstvu oštećenog i savjesnog građanina prijavili da je od strane nepoznatog počinioca, ili više njih, u periodu između 18. marta oko 2:30 časova i 24. marta 2018. godine do pronalaženja mrtvog tijela, na neutvrđenom lokalitetu, najvjerovatnije na prostoru grada Banjaluka, počinjeno krivično djelo "teško ubistvo" iz člana 125. Krivičnog zakonika Repuvblike Srpske na štetu Davida Dragičevića, sina oštećenog Davora Dragičevića.

U obrazloženju prijave je navedeno da su službena lica Okružnog tužilaštva Banjaluka od momenta dostavljanja obdukcionog nalaza dr Željka Karana stekla "osnov sumnje" da je nad Davidom Dragičevićem zaživotno počinjeno krivično djelo nasilničke prirpde, te da je potom protivpravno usmrćen utopljenjem u vodi.

"Obzirom na ovo nesporno krivično djelo sa smrtnom posljedicom do danas nije pravno okvalifikovano, što je po nama neshvatljiv propust tužilaštva, podnošenjem ovakve prijave stvaramo pravnu obavezu da nas izvijesti o svojoj odluci u domenu eventualnog nesprovođenja ili obustavljanja sprovođenja istrage u smislu člana 244.stav 4 Zakona o krivičnom postupku Srpske spram naše prijave i date pravne kvalifikacije", navodi se u tekstu krivične prijave predate Tužilaštvu.