latinica  ћирилица
17/05/2018 |  18:54 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Dodik posjetio opštine Kostajnica i Kozarska Dubica

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a, Milorad Dodik posjetio je opštine Kostajnica i Kozarska Dubica, gdje se sastao sa rukovodstvom opštinskih odbora ove stranke. U Kostajnici je na pomolu realizacija nekoliko važnih projekata, a slična situacija je i u Kozarskoj Dubici.

Nakon sastanka Milorada Dodika sa rukovodstvom kostajničkog opštinskog odbora SNSD-a, najavljena je realizacija više projekata, značajnih za ovu opštinu. 

"Odobren je projekat 650 hiljada maraka obnove regionalnog puta M14, a odobren je i projekat energetske efikasnosti osnovne škole vrijedan 730 hiljada maraka. Predsjednik je odobrio i pomoć u izgradnji ograde dječijem vrtiću u vrijednosti od 15 hiljada maraka", rekao je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kostajnica Nikola Јanjetović.

Dodik je u Kostajnici istakao da se politika uvijek mjeri po tome šta ostavi iza sebe i da je zbog toga SNSD jedina politička orijentacija koja može da obezbijedi stabilnost i razvoj Srpske.

"Ali ću isto tako reći da u vrijeme kada je SNSD imao lokalnu vlast, da je to od strane projekata najbolji period Kostajnice i mi želimo da to vratimo to vrijeme i zato moja podrška učešću SNSD-a u lokalnoj vlasti i ono što SNSD doprinosi i narodski dovlači sa stanovišta projekata ovdje u samu Kostajnicu", naglasio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U toku je realizacija više bitnih projekata i u Kozarskoj Dubici. Zbog toga je ova opština već duži period veliko gradilište. 

"Između ostalog, zgrada opštine koja je u toku zgrada suda koja je pri kraju, završili smo veliki projekat. U toku su pripreme završne faze što se tiče saniranja mnogih ulica u gradu i mnogih drugih stvar", naveo je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

Predsjednik Srpske iz Kozarske Dubice je poručio – cilj je da se u ovoj lokalnoj zajednici podigne životni standard.

"Ove godine ćemo učiniti tako što ćemo rehabilitovati magistralni put od Dubice do Gradiške, tako što ćemo ga učiniti mnogo sigurnijim za prevoz. Radićemo na mnogo projekata lokalne infratsrukture. Preko milion maraka će se ovdje uložiti za nekoliko projekata koji će se ovdje odrediti od strane načelnika", poručio je Dodik.

Politika SNSD-a je politika konkretnih projekata što građani prepoznaju, istaknuto je u Kozarskoj dubici. Zbog toga se na predstojećim izborima očekuje ubjedljiva pobjeda i oko 8 hiljada glasova. 

"Naš cilj je da SNSD bude ubjedljivi pobjednik ovdje u Kozarskoj Dubici. Naravno i naši kandidati i za predsjednika Republike i za člana Predsjedništav ispred srpskog naroda", dodao je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kozarska Dubica Јovica Šuman.

Predsjednik Srpske istakao je da aktuelna vlast pokušava da pomogne svim opštinama, bez obzira ko je na vlasti, dok opozicija najčešće pod uticajem stranog faktora te napore pokušava da obezvrijedi.