latinica  ћирилица
21/05/2018 |  16:16 ⇒ 18:12 | Autor: RTRS

Mali maturanti svih teslićkih osnovnih škola posjetili "Banju Vrućicu"

Učenici devetih razreda iz svih teslićkih osnovnih škola posjetili su "Banju Vrućicu". Učenicima je predstavljen ovaj banjski kompleks, kako bi spoznali koje su prednosti zaposlenja u jednom ovakvom zdravstveno - turističkom centru, nakon srednje škole.

Banja Vrućica nudi brojne mogućnosti zaposlenja, saglasni su učenici devetih razreda. Zbog toga će se mnogi od njih, kažu, time voditi i pri odabiru budućeg zanimanja.

"Mogli smo da vidimo da u sklopu Banje Vrućice možemo da radimo mnoge poslove kada završimo srednje škole", Marina Miličić iz Osnovne škole "Vuk Karadžić", Teslić.

"Razmišljam o upisu fizioterapeutskog tehničara, to je novo zanimanje na opštini Teslić i nadam se da ću se moći zaposliti tu", uvjerena je Vanja Lazić, učenica OŠ "Јevrem Stanković" iz MZ Čečava.

Pred učenicima devetih razreda je veoma značajna odluka. Zbog toga je veoma bitno da se bliže upoznaju o svim profilima zanimanja.

"Ovo je prva prilika, veoma značajno, da djeca vide šta će to u budućnosti da rade i vidjeće i prezentaciju šta rade ljudi u toj struci", naglašava Dragutin Јelić, direktor OŠ "Petar Petrović Njegoš", Teslić.

"Јako je bitno da vide šta mi ovdje imamo. S obzirom da su deveti razred, mogli bi da se odluče za taj smjer, neki turistički, ugositeeljski ili medicinski, pa da se usmjere na vrijeme", rekla je Vanja Subašić,  v.d. direktora OŠ "Vuk Karadžić", Vitkovci.

Konobar, kuvar, turistički tehničar, farmaceut, fizioterapet samo su neka od zanimanja koja se itekako traže u ovom banjskom kompleksu.

"Kao i svi u privredi, takođe i mi tragamo za dobrim kadrovima. Cilj nam je da učenici odrade kod nas dobru praksu. I moj cilj današnje posjete svih škola, oko 300 djece je taj da djeca vide šta mi to radimo, šta mogu kod nas da nauče", pojašnjava Vojo Miladić, izvršni direktor za turizam i ugostiteljstvo u ZTC "Banja Vrućica" kod Teslića.

Rukovodstvo banjskog centra za učenike je pripremilo i prezenaciju zanimanja uz druženje u jednom od restorana ovog zdravstveno-turističkog kompleksa.