latinica  ћирилица
22/05/2018 |  14:32 ⇒ 14:33 | Autor: SRNA

Šuman: Brojne investicije zahvaljujući Vladi Republike Srpske

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici Јovica Šuman izjavio je danas da su na području te opštine urađene i planirane brojne investicije koje se realizuju sredstvima Vlade Republike Srpske.
Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Kozarska DubicaFoto: RTRS

"Mi se trudimo svaki dan i mjesec da što više sredstava povučemo u opštinu Kozarska Dubica, a jako je bitno reći da su to sredstva koja ne ulaže opština koja je u jako teškoj finansijskoj situaciji. Zahvaljujući našoj republičkoj vlasti, uspijevamo da realizujemo dosta infrastrukturnih projekata jer naši građani to od nas očekuju", rekao je Šuman novinarima.

On je dodao da je, u periodu od kada je SNSD na vlasti u opštini Kozarska Dubica, sa koalicionim partnerima iz DNS-a i SP-a, u toj opštini značajno unaprijeđena infratruktura, a da posebno treba naglasiti projekte koje se odnose na izgradnju nasipa i vodozaštitnih objekata.

"Svi dobro znamo šta se desilo 2014. godine u katastrofalnim poplavama, a od 2015. godine do sada Vlada Republike Srpske u nasipe i obodne kanale samo u Kozarskoj Dubici uložila je oko 10 miliona KM", izjavio je Šuman.

On je naveo da se, zahvaljujući stabilnoj političkoj vlasti na lokalnom nivou, u Kozarskoj Dubici planiraju i realizuju brojni novi projekti koji su u toku i precizirao da je Vlada Srpske odobrila milion KM za rekonstrukciju i sanaciju gradskih i seoskih puteva na području opštine, te sanaciju seoskih domova u Bjelajcima, Pucarima i Agincima.