latinica  ћирилица
23/05/2018 |  11:38 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Smanjen broj saobraćajnih nezgoda u Brčkom

Saobraćajnih nezgoda u Brčkom ove godine je mnogo manje nego u istom periodu prošle godine. Razlog su pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i odgovornost vozača.

Za četiri mjeseca ove godine u Brčkom je u saobraćajnim nesrećama život izgubilo dvoje, teže je povrijeđeno sedmoro, a 35 učesnika je zadobilo lakše povrede. To je skoro pet puta manje nego do kraja aprila 2017. godine.

Da bi pokušali da smanje nesreće na putu, policija od početka godine češće kotroliše učesnike u saobraćaju, posebno tokom vikenda. Radarske kontrole postavljene su na sva četiri ulazna mjesta u gradu. Za volanom je i manje vozača pod uticajem alkohola i narkotika.

Rizik za bezbjedniji saobraćaj su i brčanske saobraćajnice kojima dnevno prođe između 50 i 60 hiljada vozila. Problem je i tranzitni put koji prolazi kroz centar grada, dio puta pod nazivom "Melezijski put", zatim dio puta koji ide od naselja Gorice prema naselju Krepšić, jer su tu uzastopne krivine, istakao je komandir jedinice saobraćajne policije Brčko Kenad Bajrić.

U policiji očekuju da će izgradnjom obilaznice u dužini od 19 kilometara znatno rasteretiti saobraćaj u gradu i smanjiti rizik po bezbjednost učesnika u saobraćaju. U Brčkom vozači registruju godišnje između 35 i 40 hiljada vozila, navode u Јavnom registru.