latinica  ћирилица
23/05/2018 |  12:31 ⇒ 12:32 | Autor: SRNA

Vučić: Pariz razumije težinu položaja Beograda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa francuskim senatorima, koji su istakli da je Francuska svjesna značajne uloge koju Srbija ima na Balkanu i da razumije težinu položaja u kojem se Srbija nalazi.
Vučić sa delegacijom Odbora francuskog Senata - Foto: TANЈUG
Vučić sa delegacijom Odbora francuskog SenataFoto: TANЈUG

Na sastanku Vučića i delegacije Odbora za evropske poslove Senata Francuske bilo je riječi o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Vučić je obavijestio članove Senata o ekonomskim reformama u Srbiji, kao i želji da jača pravnu državu reformama pravnog sistema, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je istakao da je Srbija spremna da prihvati preporuke Venecijanske komisije i primijeni dobra iskustva s ciljem unapređenja vladavine prava.

"Srbija je izuzetno posvećena reformama države kako bi u budućnosti postala ravnopravan partner, a punopravno članstvo u EU jeste cilj Srbije", istakao je Vučić.

Predsjednik Odbora za evropske poslove Senata Francuske Žan Bize pozdravio je sve veći interes francuskih kompanija da ulažu u Srbiji.

Delegacija francuskog Senata će po povratku u Pariz sastaviti izvještaj, koji će uputiti predsjedniku Evropske komisije Žan-Klodu Јunkeru i predsjedniku Evropskog parlamenta Antoniju Tajaniju, u kojem će iznijeti svoja zapažanja o napretku Srbije na evropskom putu.