latinica  ћирилица
23/05/2018 |  15:22 ⇒ 18:47 | Autor: RTRS

U Bijeljini otvorena kancelarija Ombudsmana za djecu

U Bijeljini je danas otvorena kancelarija Ombudsmana za djecu, čiji će rad biti u funkciji podrške unapređenju položaja djece, porodica i institucija koje se bave potrebama i problemima djece.

Kancelarija je otvorena na inicijativu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Milice Lovrić, koja je predložila da grad obezbijedi sredstva za otvaranje, što je gradska Skupština jednoglasno podržala.

"Ombudsman za djecu osim što postupa po prijavama građana postupa i po službenoj dužnosti i iz medija ombudsman za djecu saznaje o mnogim povredama prava djeteta", kaže Dragica Radović, ombudsman za djecu Republike Srpske.

"U Bijeljini postoje migracije stanovništva iz istočnog dijela Republike Srpske, i to naročito mladi bračni parovi sa djecom koji su u stanju socijalnih potreba tako da se i porodica i djeca nalaze u riziku. Takođe, na području grada Bijeljina nalaze se brojne orgnizacije i institucije koje se bave djecom, tako da ombudsman kao institucija može da da veliku podršku", ističe Milica Lovrić, poslanik u NSRS.