latinica  ћирилица
25/05/2018 |  11:06 ⇒ 12:04 | Autor: RTRS

Čubrilović u nedjelju u Sankt Peterburgu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u nedjelju, 27. maja, prisustvovaće proslavi Dana grada Sankt Peterburgu, na poziv predsjednika Zakonodavne skupštine Vjačeslava Makarova.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

"Ogromno je i iskreno poštovanje Peterburžana prema bratskom srpskom narodu koji je tokom istorije bio odani prijatelj naše države. Zakonodavna skupština Sankt Peterburga smatra za posebnu čast uspostavljanje profesionalnih kontakata s Narodnom skupštinom Republike Srpske koji su formalizovani Protokolom prema rezultatima pregovora od 30. marta 2017. godine", naveo je Makarov u pozivnom pismu Čubriloviću.

U pismu Makarova navodi se da će im biti zadovoljstvo da pozdrave delegaciju Narodne skupštine Republike Srpske na manifestacijama povodom Dana grada, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Sankt Peterburg ove godine proslavlja svoju 315. godišnjicu, a prije tri vijeka u nevsku zemlju stigli su prvi Srbi koji su tu našli drugu otadžbinu, gradili grad i odano služili Rusiji kako u mirno doba, tako i za vrijeme ratova.

Dan grada je glavni praznik sjeverene prestonice Rusije Sankt Peterburga.