latinica  ћирилица
25/05/2018 |  13:50 ⇒ 16:11 | Autor: RTRS

Izborna skupština Rukometnog saveza Srpske 27. maja

Na prijedlog Regionalnog saveza Banjaluka četiri regionalna rukometna saveza iz Srpske – regija Banjaluka, Prijedor, Bijeljina i Hercegovačko-romanijska, odlučili su 22. maja, u Derventi, da jedinstveno predlože kandidata Damira Ćopića za predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske.
Rukomet - Foto: RTRS
RukometFoto: RTRS

Izborna Skupština Rukometnog saveza Republike Srpske biće održana 27. maja u Banjaluci na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo Rukometnog saveza Republike Srpske, članovi Upravnog odbora RS Srpske, kao i članovi Upravnog odbora BiH iz srpskog naroda.

Iako navedena četiri regionalna rukometna saveza nisu bila saglasna sa terminom održavanja Skupštine RSRS, odlučili su da prisustvuju i predlože najkvalitetnije kandidate koji će u narednom periodu, na najbolji način, raditi za dobrobit rukometa u Republici Srpskoj.

Opredijelili su se za unapređenje rukometnog sporta kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH, smatrajući da imaju sposobne kadrove, spremne da se uhvate u koštac sa novonastalom situacijom u Rukometnom savezu BiH.

Odranije je poznato, da je Regionalni savez Doboj predložio Marinka Umičevića za predsjednika Saveza RSRS.

Izvor: sportdc.net