latinica  ћирилица
25/05/2018 |  14:44 | Autor: SRNA

Tramp zadovoljan reakcijom Pjongjanga

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da je zadovoljan time što je Sjeverna Koreja saopštila da je i dalje otvorena za razgovore, nakon otkazivanja sastanka Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim DŽong Una.

On je na svom "Tviter" nalogu napisao da je vrlo dobro primiti "toplo i produktivno" saopštenje iz Sjeverne Koreje.

"Vrlo dobre vijesti su kada se primi toplo i produktivno saopštenje iz Sjeverne Koreje. Uskoro ćemo vidjeti gdje će to odvesti, a ja se nadam ka dugom i održivom prosperitetu i miru. Samo će vrijeme /i nadarenost/ pokazati!", napisao je Tramp.

Јužnokorejska novinska agencija Јonhap je ranije javila da su vlasti Sjeverne Koreje i dalje spremne za razgovore sa SAD, uprkos odluci američkog predsjednika da otkaže sastanak sa sjevernokorejskim liderom, koji je bio planiran za 12. jun.

Zamjenik ministra spoljnih poslova Sjeverne Koreje Kim Kje Gvon izjavio je da u Pjongjangu žele da još jednom daju do znanja Vašingtonu da imaju namjeru da u bilo koje vrijeme razgovaraju sa SAD, kako bi se riješio problem.

On je rekao da Trampova odluka pokazuje obim animoziteta koji i dalje postoji u odnosima Sjeverne Koreje i SAD i naglašava potrebu za sastankom dvojice lidera, javio je TASS.

Tramp je ranije saopštio lideru Sjeverne Koreje odluku da otkaže samit koji je trebalo da se održi 12. juna u Singapuru.