latinica  ћирилица
26/05/2018 |  19:37 ⇒ 21:27 | Autor: RTRS

Forum u Sankt Peterburgu - najuspješniji u istoriji

Završen je Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu, koji je održan pod pokroviteljstvom ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Mnogi su ga ocijenili najuspešnijim u istoriji, a okupio je 20 hiljada učesnika i oko 2.000 novinara iz više od stotinu zemalja. Poruke koje su poslate govore o novim odnosima u svijetu, manjem uticaju zapadnih zemalja, novim energijama, velikim savezima, te bespotrebnom uvođenju sankcija Rusiji.

Nakon jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Ruske Federacije i plenarne sjednice, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik može da bude zadovoljan, a sa njim i svi građani Republike Srpske. Ono što je jasno vidljivo je da savremeni svijet postaje sasvim novo mjesto, u kojem se za svoje "mjesto pod suncem" mora da izbori i Republika Srpska.

Partnerstvo sa Rusijom pomoći će Republici Srpskoj i to je ono što moramo uporno da gradimo, poručio je predsjednik Srpske sa Ekonomskog foruma iz Sankt Peterburga, naglasivši, da se ne smije odustati od dobrih odnosa sa Rusijom.

Dodik je istakao, da kada bi Republika Srpska podlegla pritiscima i kada bi došli podanici zapadnih politika koje bi se odrekli podrške Rusije, od tog Zapada Republika Srpska ne bi dobila ništa, a izgubila bi Rusiju.