latinica  ћирилица
27/05/2018 |  18:13 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Srbija obilježila Dan policije- Dodik: Želimo ostvariti što bolju saradnju policija (FOTO)

Centralnom proslavom ispred Skupštine Srbije, ali i brojnim manifestacijama i defileima, obilježen je Dan policije Srbije.

Proslavi su prisustvovali predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Republike Srpske Milorad Dodik, te premijerka Srbije, ministri i brojni građani.

Na proslavi su prikazane jedinice MUP-a, oprema, vozila, a izvedena je i pokazna vježba. Najboljima su uručene medalje.

-Mogli ste da vidite stotine novih vozila koja nisu starija od godinu dana. Ova oklopna oruđa koja ste vidjeli, to su potpuno rekonstruisana, renovinarana i naoružana oruđa, kako su to tražili pripadnici naših specijalnih jedinica, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Impresionira obučena, tehnički opremljena policija koja je garant bezbjednsoti građana Srbije, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Naravno da ćemo nakon ovoga sagledati i naše resurse i pokušati napraviti što veću konekciju i saradnju sa policijom Srbije. Nama je veoma važno da u svim mogućim segmentima sarađujemo makimalno sa Srbijom i želim da kažem da sam zahvalan predsjedniku, premijerki, ministrima na pomoći koju nam pružaju, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik (Foto: RTRS)

- Doznačena nam je direktna pomoć od 10 miliona evra i sada mi u Srpskoj realizujemo mnoge projekte. To je sasvim nešto novo u našem odnosu i to govori da je Srbija opredijeljena da sarađuje sa nama, dodao je predsjednik Srpske.

Policija bilježi sve bolje rezultate, tako da je sve manji broj krivičnih djela, ubistava, ali sve više zapljene narkotika, rekao je ministar policije Srbije Nebojša Stefanović.

- Svakodenevno se borimo sa organizovanim kriminalom i uspjeli smo da postignemo da na teritoriji naše zemlje ne postoji nijedna ozbiljno organizoana kriminalna grupa koja može da ugrozi sigurnost Srbije i ne postoji kriminalac koji ne strahuje od ruke zakona, naglasio je Stefanović.

Dan Policije Srbije (Foto: RTRS)

Policije Srpske i Srbije sarađuju u okviru Specijalnih paralelnih veza, zajedno su učestvovale u mnogim akcijama i borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i oružjem  rekao je ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač.

- Imamo veoma dobru saradnju i na nivou operativnih akcija, tj.naših inspektora koji provode akcije, odlične kontakte, što je u skladu i sa našim specijalnim vezama. Maksimalno ih koristimo s tim da možemo još da proširimo našu saradnju i sirugno ćemo to u budućnosti i uraditi, doadao je Lukač.

Pripadnici MUP-a Srbije prikazali su svoje vještine i opremu, a građani i najmlađi mogli su da uživaju i upoznaju se s radom policije.