latinica  ћирилица
28/05/2018 |  16:02 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

Obnova Trnova zahvaljujući finansijskoj pomoći Vlade Republike Srpske

U posljednjih 6 mjeseci Trnovo je pretvoreno u gradilište, rekonstruišu se zgrade, pravi Trg posvećen heroju Otadžbinskog rata Srđanu Kneževiću, završava parohijski dom, otvoreni su drvoprerađivački proizvodni pogoni. Podršku razvojnim planovima Trnovo dao je šef Kluba poslanika SNSD-a u PS BiH Staša Košarac, koji je posjetio opštinu i razgovarao sa načelnikom Dragomirom Gagovićem.

Finansijska pomoć Vlade Republike Srpske Trnovu od 250.000 maraka već se realizuje. Za zamjenu krova i dotrajale fasade na zgradama u ulici koja će biti pretvorena u Trg Srđana Kneževića, sa bistom heroja Otadžbinskog rata, utrošeno je 100.000 maraka.

"Naredna faza je 150.000 KM, gdje će se ovaj prostor popločati i tako stvoriti mali gradski trg primjeren za okupljanje građana Trnova u raznim prilikama, a na tom prostoru biće zabranjen saobraćaj", rekao je načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović.

U Trnovu su otvoreni ili su u fazi otvaranja tri prerađivačka pogona. Čeka se koncesiona dozvola za fabriku vode, gdje će biti zaposleno 20 radnika. Lokalni budžet imao je značajan priliv od turizma, s obzirom na to da je dio Јahorine na teritoriji ove opštine.

"Ovo dovoljno govori o tome da se u Trnovu vodi odgovorna politika, kako bi stanovništvo ostalo na ovom prostoru i kako bi mladi ljudi dobili posao u Trnovu, i to je najvidljivija politika da se stanovništvo zadrži, a kvalitet poveća i poboljša", naglasio je šef Kluba poslanika SNSD Staša Košarac.

Košarac i Gagović razgovarali su o sve učestalijim pojavama migranata na ulicama Trnova, s obzirom na to da je u blizini Azilantski centar u federalnoj opštini Trnovo.

Saglasili su se da Policija Republike Srpske u skladu sa preporukama Vlade drži pod kontrolom kretanje migranata.