latinica  ћирилица
04/06/2018 |  08:23 | Autor: Nezavisne

Voriorsi sa 2:0 u Ohajo, Kari srušio rekord Reja Alena

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobijedili su Klivlend Kavalirse rezultatom 122:103 u drugom meču finalne serije NBA lige.
NBA - Foto: ilustracija
NBAFoto: ilustracija

Voriorsi su do 2:0 u seriji došli daleko lakše nego u prvom meču, koji su dobili tek poslije produžetka (124:114), pa pred put u Ohajo mogu da budu zadovoljni što rivalima iz Klivlenda nisu dozvolili brejk.

Nije bilo u redovima tima iz Ouklanda Andrea Igodale zbog povrede, ali su šampioni NBA lige i pored toga od početka do kraja meča bili u rezultatskoj prednosti, do koje su dolazili odličnom igrom u napadu.

Kavsi su u nekoliko navrata, naročito u trećoj četvrtini, uspijevali da smanje zaostatak, ali su raspoloženi Voriorsi baš u tim momentima dodavali gas i na kraju ubjedljivo slavili.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Stef Kari sa 33 poena, 9-17 za tri, uz sedam skokova i osam asistencija. Sjajni plej Golden Stejta se poslije "mirne" treće četvrtine razgoropadio u posljednjoj dionici, posebno u šutu za tri, pa je oborio i rekord Reja Alena sa devet trojki na jednom meču finalne serije NBA lige. Alen je ostao na osam.

Karija je u pobjedi Voriorsa pratio Kevin Durent sa 26 poena, devet skokova i sedam asistencija, Klej Tompson je ubacio 20 poena, a DŽaval Mekgi 12, a Šon Livingston deset.

Iako je delovao umorno Lebron DŽejms je se 29 poena, 13 asistencija i devet skokova bio najbolji u timu Kavsa, pa je prestigao Karima Abdula DŽabara na vječnoj listi poentera u NBA finalima. Prvi je DŽeri Vest sa 1679 poena, Lebron je drugi sa 1327, a DŽabar treći sa 1317.

Kevin Lav je za Klivlend postigao 22 poena, uz deset skokova, DŽordž Hil je ubacio 15, a Tristan Tompson 11 poena.

Naredni meč finalne serije se igra u Klivlendu, u noći između srijede i četvrtka od 3,00 po srednjeevropskom vremenu. Direktan prenos je na Sport Klubu 1.