latinica  ћирилица
07/06/2018 |  14:01 ⇒ 16:29 | Autor: SRNA

Čepurin: Neupitna podrška Moskve teritorijalnom integritetu Srbije

Podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije je neupitna i biće nastavljena u UN i drugim međunarodnim organizacijama, istakao je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Sastanak predsednika Vučića i ambasadora Čepurina (ARHIV) - Foto: TANЈUG
Sastanak predsednika Vučića i ambasadora Čepurina (ARHIV)Foto: TANЈUG

Vučić je iskazao veliku brigu zbog učestalih napada na Srbe na sjeveru Kosmeta, ukazavši ujedno na potrebu postizanja stvarnog kompromisa, a ne rješenja koje bi značilo samo pritisak na Srbiju. 

Dvojica sagovornika su razgovarala o situaciji na sjeveru Kosova i Metohije i stanju dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za odnose sa javnošću.

Vučić je rekao da je veoma počastvovan izuzetnim gostoprimstvom koje mu je ruski predsjednik Vladimir Putin ukazao u Moskvi, na proslavi Dana pobjede i tokom "Marša besmrtnog puka", kao i činjenicom da je prvi strani državnik koga je ruski predsjednik primio u novom mandatu.

Predsjednik Srbije i ruski ambasador su razmotrili rezultate posjete i ocijenili da je bila od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje dvije zemlje.