X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/06/2018 |  14:54 | Izvor: SRNA

Vučić: Nije važno mjesto razgovora o Kosovu, već sadržaj prijedloga

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije važno mjesto gdje bi bila održana konferencija o rješenju za Kosovo i Metohiju, već sadržaj prijedloga, te izrazio uvjerenje da će rasti pritisak na vlast u Srbiji.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

"Želimo da vidimo rešenje, a da Srbija hoće i može da ga prihvati, sačuva obraz, da se narod ne oseća poniženim, zna da ima budućnost, i pre svega da Srbima na Kosovu i Metohiji budi zagarantovani budućnost, mir i bezbednost, ali i zaštite interesi Srbije. Kada to budemo videli mogu da zakažu konferenciju gde god hoće", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je izrazio uvjerenje da će u narednom periodu postojati brojni pritisci na Srbiju i narod, jer znaju da je suština u odluci Srbije, prenose beogradski mediji.

"Oni koji žele na različite načine da Srbiju slome pokušavaće da to urade iznutra, da oslabe našu pregovaračku poziciju, da pokažu šta su sve u stanju da urade", objasnio je Vučić.

Prema njegovim riječima, dok su srpska vlada i predsjednik snažni teško je vršiti tako veliki uticaj ili bilo kakav značajniji pritisak na odluke koje mogu da donose.