X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
14/06/2018 |  15:29 ⇒ 15:35 | Izvor: SRNA

Navijačima Nigerije zabranjeno da unose kokoške na stadion

Lokalne vlasti Kalinjingrada zabranile su navijačima Nigerije da na utakmicu sa Hrvatskom, 16. juna, donesu kokoške, mada one predstavljaju jednu od navijačkih relikvija Nigerijaca.
Navijači Nigerije (Foto: nigerianews.net) -
Navijači Nigerije (Foto: nigerianews.net)

U informacioni centar stiže mnoštvo najrazličitijih zahtjeva. Tako su navijači Nigerije pitali mogu li na stadion da unesu kokoške.

"To je njihov simbol koji uobičajeno koriste na svim utakmicama, ali smo odgovorili da to ne dolazi u obzir", objašnjava ministar kulture i turizma Kalinjingradske oblasti Andrej Јermak.

Ipak, ako Nigerijci žele da bodre svoju reprezenaciju na nekom drugom mjestu, a ne na stadionu, lokalne vlasti će ih uputiti na prave adrese za kupovinu kokošaka.

U Kalinjingradskoj oblasti očekuje se dolazak između 130.000 i 150.000 navijača, navode ruski mediji.

Rusa će na utakmicama, kako se očekuje, biti do 15.000, po 10.000 mjesta rezervisano je za navijače iz zemalja čije se ekipe sastaju, a preostalih 10.000 trebalo bi da zauzmu gledaoci iz drugih krajeva svijeta.

U Kalinjingradu će za vrijeme Svjetskog prvenstva biti odigrane četiri utakmice: 16. juna Nigerija-Hrvatska, 22. juna Srbija-Švajcarska, 25. juna Španija-Maroko i 28. juna Engleska-Belgija.