latinica  ћирилица
26/04/2024 |  13:29 ⇒ 13:42 | Autor: Agencije

Ponovo kažnjeni prvoligaši

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH je razmatrala prijave Komiteta za takmičenje za pokretanje disciplinskih postupaka zbog prekršaja na utakmicama 25. i 26. kola Wwin lige BiH i susreta Kupa BiH i donijela više odluka.
Borac - Sarajevo (Foto: FK Borac ) -
Borac - Sarajevo (Foto: FK Borac )

Najveća kazna je izrečena FK Sarajevo koje će Savezu morati da isplati ukupno 11.500 KM. Kazna od 8.500 KM je za dešavanja na meču protiv Igmana, a preostala suma za incidente na gradskom derbiju sa Željezničarom. Kažnjeni su zbog korištenja pirotehničkih sredstava i zbog vrijeđanja. Igman je zbog pirotehnike navijača kažnjen sa 2.000 KM.

Tako će i mostarski Velež morati FS da isplati 8.500 KM zbog dešavanja na susretu protiv Borca. Mostarci su kažnjeni  zbog korištenja pirotehnike i zbog toga što su navijači bacali predmete u ograđeni dio terena.

Sa po 4.000 KM kažnjeni su Zrinjski i Borac za četiri utakmice. Zrinjski je kažnjen sa 2.000 KM zbog dešavanja na susretima sa Zvijezdom i Slogom, a Borac za mečeve protiv sloge i Širokog Brijega. Sve kazne su zbog pirotehnike.

Objavljene su i kazne nakon izvještaje službenih lica sa utakmice 26. kola između Zrinjskog i Veleža te je doneseno niz odluka.

Zrinjski je kažnjen jedinstvenom novčanom kaznom od 18.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehnike i ubacivanja tvrdih predmeta na teren, nereda na stadionu po završetku meča zbog diskriminirajućeg skandiranja navijača. 

Komesar za bezbjednost Zrinjskog Želimir Puljić je kažnjen sa 1.500 KM zbog propusta u obavljanju dužnosti.

Istovremeno je potvrđena kazna za Zrinjski zabrane odlaska navijača na jednu gostujuću prvenstvenu ili Kup utakmicu, shodno odluci Disciplinske komisije od 22. novembra prošle godine (uslovno kažnjavanje).