latinica  ћирилица
20/06/2018 |  13:13 | Autor: SRNA

"Tolerantan i prihvatljiv Prijedlog zakona o zaštiti žrtava ratne torture"

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović smatra da je Prijedlog zakona o zaštiti žrtava ratne torture tolerantan i privatljiv za sve građane BiH.
Milenko Savanović - Foto: RTRS
Milenko SavanovićFoto: RTRS

On je istakao da je u Prijedlog zakona ugrađena većina suštinskih primjedaba koje su tokom javnih rasprava uložene na nacrt ovog akta, među kojima je jedna od najvažnijih produžetak roka za podnošenje validne medicinske dokumentacije.

"Јavne rasprave su održane u šest regionalnih centara u Srpskoj i većina primjedaba je bila opravdana. Smatram da u javnoj raspravi o Prijedlogu zakona neće biti ozbiljnijih zamjerki", rekao je Savanović novinarima u Banjaluci.

Komentarišući protest ratnih vojnih invalida u Banjaluci, koji su nezadovoljni svojim položajem, Savanović je rekao da postoji zakon o pravima boraca, invalida i porodica poginulih, koji reguliše ovu oblast.

"Uz dužno poštovanje kategorija koje su mnogo stradale u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, moram istaći da Vlada izlazi u susret tim kategorijama i više od onoga što zakonska regulativa nalaže", naveo je Savanović.

On je dodao da je Vlada Srpske nedavno udovoljila zahtjevima te populacije da im se sredstva za pomagala koja koriste isplaćuju posredstvom ministarstva, te da to funkcioniše.

"Uvijek ima onih koji su nezadovoljni postojećim rješenjima, ali tu smo da se dogovaramo", poručio je Savanović.