X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Hotel Vavilon
03/07/2018 |  19:30 ⇒ 19:31 | Autor: SRNA

Ivanić: Smanjen priliv migranata

U BiH je priliv migranata smanjen nakon dnevnih kontrola i trenutno ih ima 2.500, a bilo ih je 7.658, izjavio je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić.
Mladen Ivanić - Foto: www.predsjednistvobih.ba
Mladen IvanićFoto: www.predsjednistvobih.ba

On je rekao novinarima u Sarajevu, nakon sjednice Predsjedništva BiH na kojoj je razmatrana i informacija o migrantskoj krizi, da je samo prošle sedmice 650 migranata vraćeno u Srbiju i Crnu Goru.

- Predsjedništvo BiH će u najkraćem roku sazvati direktore svih bezbjednosnih agencija da se uozbiljimo u ovom poslu i da spriječimo priliv migranata - naglasio je Ivanić.

Govoreći o aktivnostima u procesu evropskih integracija, on je naveo da su one nastavljene tako što je stiglo 695 dodatnih pitanja.

- Pitanja se odnose na kriterijume, radne grupe treba da pripreme odgovore i očekujemo da sve bude u redu. To bi trebalo biti u kratkom roku završeno, ali trenutno ne možemo govoriti o tačnim datumima - rekao je Ivanić.

On je poručio da broj pitanja nije neuobičajen i da je čak manji u odnosu na dodatna pitanja koja su dobile neke zemlje u regionu.

Ivanić kaže da je na sjednici Predsjedništva BiH bilo riječi i o imovini BiH u Hrvatskoj.

- Mi iz BiH smatramo da tu postoji mnogo elemenata koji ugrožavaju pravo i preduzete su određene aktivnosti kroz Savjet ministara. Јedan od zaključaka je da naše pravobranilaštvo stupi u kontakt sa pravobranilaštvom Hrvatske - naveo je Ivanić i izrazio nadu da do tužbe u ovom slučaju neće doći.

On je pozvao vlade entiteta da preduzmu korake u zaštiti svog dijela imovine u Hrvatskoj, budući da je najveći dio imovine entitetski.